Moderne samhandling, moderne arbeidsplass

moderne verktøy

Regnskapsbyråer kan tilby en fullverdig og moderne forretningsløsning til sine kunder fra Sumango, alt lagret i skyen.

I regnskapsbransjen skjer det en revolusjon: nyskapende programvare lar regnskapsbyrået og kundene komme tettere på hverandre, ved å utvide IT-porteføljen til regnskapsføreren.

Et slik moderne verktøy, som nye Sumango, gjør det mulig for regnskapsbyrået å bringe en fullverdig skybasert forretningsløsning (ERP) til sine kunder, på en enkel måte.

– Det bringer et ekte forretningssystem inn i regnskapsbransjens portefølje og til regnskapsføreres tilbud av tjenester. Det man ser konturene av med systemer som Sumango er stort, mener Ragnar Hellevammen i Sumango AS.

– Systemer i regnskapsbransjen vil i fremtiden skille mellom enkle økonomisystemer og forretningsløsninger, forklarer han.

Forretningssystemene har til nå kjørt separat fra regnskapssystemene, men nå kan regnskapsbyråenes kunder konsolidere tjenestene bedre.

– Dette vil gi mulighet for regnskapsbransjen til å nå flere selskaper, som har egne systemer i dag, og levere tjenester til større kunder.

Fullverdig forretningssystem

Når regnskapsførerne nå tilbyr sine kunder fullverdige og moderne verktøy som skybasert forretningsløsning (ERP), kan de også enklere jobbe sammen med kundene i systemet. Det kan lede til tidsbesparelse og mer deltakelse i regnskapet fra kundene. Dermed stiger kundenes engasjement i selskapets regnskapsprosesser.

Det er ikke alltid lett å involvere alle ansatte i regnskapssystemene og forretningsløsningen. Et område innenfor IT de fleste ansatte forbinder med timelister og innsending av kvitteringer til utbetalinger. Tidene der regnskapsbyråets kunder forholdt seg passive til regnskapet er på vei ut. Systemer som Sumango bringer med seg med bedre og ferdiglaget rapportering for raskere og tettere oppfølging.

Regnskapssystemer er en kompleks affære, men ved å inkludere forretningssystemer i regnskapsførerens portefølje av tilbud, kommer en rekke fordeler:

1. Raskere regnskapsføring, bedre eierskap til tall

Når regnskapsbyrået tilbyr moderne forretningsløsninger for sine kunder, kan regnskapet nå ut til flere roller i kundenes bedrifter. Det gir muligheter til å involvere flere ansatte i kundenes bedrifter, la de engasjere seg i tallene, og reagere raskere på endringer som skjer i bedriften.

Bedriftsledelsen kan lettere bruke systemet som et styringsverktøy, uten å be ansatte bruke tid på å snekre sammen rapporter og ventetiden det involverer.

2. Fjern tidstyvene fra ansatte og kunder

Tid spart på rapportering og innsending, er tid tjent for alle bedriftene. Smarte løsninger sørger for å maksimere bruken av all tilgjengelig tid for både regnskapsførere og kundens ansatte. Gode regnskapssystemer lar kunder sende fakturaer rett inn elektronisk, og dirigerer dem til rett instans for godkjenning. Smarte systemer som Sumango lar ansatte godkjenne fakturaer fra hvor som helst, på mobilen, hjemmefra og på reise.

3. La kundene gjøre deler av regnskapet selv

Når kundene selv kan utføre oppgaver som tidligere har ligget under regnskapsførerens domene, kan det spare både tid og penger for begge parter. Når forretningssystemer og regnskapssystemer kommer som et samlet tilbud fra regnskapsbyrået, kan kunden selv utføre flere oppgaver i ett og samme system. Dermed sparer kunden penger, og regnskapsførere får en mulighet til å skaffe flere eller større kunder med den innsparte tiden.

4. Regnskapsføreren er eksperten

Regnskapsystemer er for mange en lukket verden som har tilhørt regnskapsbyrået eller regnskapsavdelingen. Forretningssystemene har tidligere kommet fra andre aktører enn regnskapsbransjen. En rivende utvikling innenfor regnskapssystemer, kombinert med økte krav til effektivitet og mer komplekse regler, gjør den en gang trauste regnskapsføreren til en regnskapsrådgiver. Det er de som har ekspertisen på systemene og vet hvilke løsninger som passer best for sine kunder. Med løsninger som Sumango kan regnskapsføreren også gi kundene et tilbud om forretningssystemer som administreres av regnskapsbyrået.

5. Gjør regnskapet tilgjengelig fra hvor som helst

Det er få ting som behøver å ligge fast på PCen, Microsoft Office har tatt steget ut i skyen med Office 365, og regnskapssystemer som Sumango ligger også tilgjengelig fra enhver maskin brukerne måtte ønske. Dermed er regnskapssystemet alltid oppdatert uansett av hvem og hvor det brukes, samt sikrere når all informasjon er trygt lagret i skyen. Sumango er tilgjengelig når som helst, hvor som helst, uavhengig av plattform. Om du ønsker å bruke Windows, iOS, Android – spiller ingen rolle!

Microsoft Dynamics NAV til grunns

Regnskapssystemer som norske Sumango er spesiallaget med tanke på forholdet mellom regnskapsbyrået og deres kunder. Sumango AS har sitt opphav i firmaet Oseberg Services og Oseberg Solutions. Sumango er nå i bruk av ca 950 brukere, både regnskapsførere og sluttkunder.

Ved å legge til rette for norske forhold, men utviklet på en anerkjent internasjonal plattform, kombineres det beste fra to verdener: Lokal kunnskap og et stort utviklermiljø.

– Fremtiden i regnskapsbransjen er å hjelpe kundene til å gjøre flere oppgaver selv, og med løsningen vi har laget på toppen av Microsoft Dynamics NAV er Sumango et friskt pust i den norske regnskapsverden, sier Hellevammen.

Plattformen for Sumango er Microsoft Dynamics NAV, et kraftig og fleksibelt rammeverk som har hatt stor suksess globalt og teller over 110.000 selskaper.

Ved å bygge på et rammeverk innenfor Microsoft-verden, blir integrasjon med andre populære Microsoft-tilbud som Office 365 betraktelig lettere.

Med en solid plattform, følger også forutsigbarhet for løsningene som bygges på plattformen.

– Microsoft har i tillegg til en tydelig «road map» også over 300 utviklere på løsningen. Så vi er helt sikre på at dette er produktet for fremtiden, sier Hellevammen.

– Microsoft Dynamics NAV har hatt stor suksess i regnskapsbransjen i USA og Canada, sier Hellevammen. – Nå får den norske bransjen et fullverdig og fremtidsrettet regnskapssystem i også i Norge, utviklet for norske regnskapsførere.

Send oss en mail, og vi kontakter deg så snart vi kan!

4 + 0 = ?