Mottak av faktura

Det er store besparelser ved å ta i bruk elektronisk mottak av faktura direkte inn i økonomisystemet. En stor undersøkelse gjennomført av Visma i perioden juni til august 2018 viser at det er stort potensiale blant norske bedrifter for å effektivisere mottak av faktura.

43% av bedriftens fakturaer mottas elektronisk direkte inn i økonomi- eller fakturabehandlingssystemet*

Nesten 6 av 10 virksomheter mottar fremdeles faktura på papir eller pdf filer som vedlegg i en epost. Dette betyr at fakturaer må håndteres manuelt i systemet. Dette igjen betyr ofte at fakturaer også arkiveres manuelt. Heldigvis finnes det gode løsninger for å kvitte seg med dette «problemet».

Gjennom å digitalisere denne prosessen, vil det være store gevinster. Ikke bare spares tid, men nøyaktigheten og kvaliteten vil kunne øke.

Forbedret EHF løsning

DIFI lanserer versjon 3.0 av EHF som vil sørge for at Norges EHF-format vil samsvare med EU-kommisjonen sin nye norm for faktura. Dette vil bety at muligheten for å sende elektronisk faktura mellom land i EU regionen nå blir en realitet.

Innføringen av EHF 3.0 vil skje i faser der en først kan sende og motta både EHF 2.x og EHF 3.0 for så å bare benytte EHF 3.0.

EHF 3.0 kommer til å bli eneste alternativ for å sende ut EHF fra 01.01.2020.
– Microsoft vil innen det ha laget en EHF 3.0 standard for NAV.

Det er mulig å begynne å sende, og motta, EHF 3.0 fra 01.01.2019 om man ønsker det og har systemer selv som støtter dette.

Alle Statlige mottakere vil kunne motta versjon 2.x hele 2019. Andre Offentlige instanser vil trolig også det, men vi vet ikke enda hva de bestemmer seg for ettersom f.eks enkelt kommuner har mulighet til å sette egne krav avvikende fra øvrige Statlige instanser.

Dersom du er mottaker av EHF selv må du være forberedt på at enkelte av dine leverandører kan komme til å sende EHF 3.0 i 2019.

Les mer om EHF i Sumango her….

Visste du at….

  • Du sparer minst 10 minutter per faktura du mottar elektronisk? (Kilde: Kommunal- og moderniseringsdept.)
  • Sjansen for at faktura blir betalt på forfall øker ved elektronisk behandling
  • Du sparer eventuelle purregebyrer og renter

Vil du vite mer?

Ønsker du å vite mer om Sumango sine løsninger, tar du kontakt med oss enten gjennom kontaktskjema under. Eller du kan møte oss i sosiale medier som Facebook eller LinkedIN. Ønsker du å prate med oss, ringer du oss på 40 47 30 30.

 

* Kilde: Visma Digital Index 2018

Send oss en mail, og vi kontakter deg så snart vi kan!

0 + 4 = ?