Hurtigtaster for Business Central

Hurtigtaster bedrer tilgjengeligheten og gjør det enklere og mer effektivt å navigere til ulike områder og elementer på en side. De støttes av de fleste nettlesere. Virkemåten kan imidlertid være forskjellig. De fleste av snarveiene er de samme om operativsystemet er Windows eller macOS. Noen snarveier er imidlertid forskjellige for macOS.

Det er mange som har savnet snarveier ved overgang fra installerte programmer til webbaserte løsninger. Ofte er det slik at det er nettleserne, Chrome, Edge, Safari, osv., styrer hvilke hurtigtaster som kan benyttes.

Ved oppgraderingen av Microsoft Business Central høsten 2019 er det blitt tilgjengelig mange nye hurtigtaster, som da faktisk virker i applikasjonen du jobber i selv om du benytter nettleserversjonen. Dette er gode nyheter for brukerne.

Hvorfor bruke hurtigtaster

Å bruke hurtigtaster kan være veldig raskt, effektivt og smidig å bruke når du jobber i de fleste programmer. En ting er at du «alltid» har fingrene på tastaturet og slipper å flytte hånden mellom tastatur og mus – kan reduserer «musearmen». Mange brukere føler at de jobber mer effektivt når de bruker et eksternt tastatur med hurtigtaster.

For brukere med nedsatt funksjonsevne eller funksjonshemming kan hurtigtaster være enklere enn å bruke berøringsskjermen, og er et viktig alternativ til å bruke en mus.

Noen av de viktigste tastene kan være

  • Alt + Pil ned – Åpne en rullegardinliste eller slå opp en verdi for et felt.
  • Alt + F2 – Vis og skjul faktaboksruten
  • F3 – Slå søkeboksen av / på
  • Shift + F3 – Åpne og lukke filtreringsruten
  • Ctrl + A – merke alle rader

Du kan gå mellom faneblad og handlinger på båndet, elementer i navigasjonsstolpen og andre kontroller på Business Central-sider og -rapporter med tastaturet. Hvis du vil flytte fokus fra én fane, handling eller kontroll til en annen, trykker du på tabulatortasten for å flytte fremover. Trykk på Skift+Tab for å flytte bakover.

Ved hjelp av tabulatorrekkefølgen kan du for eksempel også bytte mellom hovedlesersiden og dialogboksene som ber om bekreftelse, eller påloggingssiden.

Ta en titt på oversikten som Microsoft har laget for Business Central – hurtigreferanse for tastatursnarveier (bare PC).

Hurtigtaster

Send oss en mail, og vi kontakter deg så snart vi kan!

6 + 2 = ?